«Енциклопедичний словник Лемківщини»


«Енциклопедичний словник Лемківщини»

«Енциклопедичний словник Лемківщини» став результатом досліджень історії Лемківщини, які історик-етнограф, публіцист, член НТШ, член Спілки журналістів України (1962), громадський діяч Іван Красовський розпочав ще у другій половині 50-х років. Почав складати словник історій лемків і частинами, протягом кільканадцяти років, друкувати короткі інформації про окремі події та факти на сторінках українського тижневика «Наше слово» (Варшава) під девізом «З історії та культури Лемків».

«Енциклопедичний словник Лемківщини»

Численні читачі радили авторові словника допрацювати всі довідкові інформації (а їх було близько двох тисяч) як єдину цілість енциклопедичного видання присвяченого Лемківщині. На початку 90-х рр. І. Красовський провів додаткове опрацюван¬ня, вивчаючи нові архівні та літературні джерела, пам’ятки в музеях України, Польщі та Словаччини. У словник увійшли довідкові матеріали з історії та культури лемків, про визначних діячів, історію лемківських сіл тощо.

«Енциклопедичний словник Лемківщини»

«Енциклопедичний словник Лемківщини» підготовлений у співавторстві з членом Фундації дослідження Лемківщини, членом правління Київського товариства «Лемківщина» ім.Б.-І. Антонича Іваном Челаком.

ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ЛЕМКІВЩИНИ[Текст]-Львів:Астролябія,2013.-751 с.,іл.16 с.
ISBN 978-617-664-028-8


Більш докладну інформацію по придбанню можна отримати за телефонами

+38 (050) 462-46-73 Іван ЧЕЛАК
+38 (0322) 230-88-63 Іван КРАСОВСЬКИЙ

Фотоілюстрації Віктора СОЛИНКА

Нет комментариев.