V Конгрес СФУЛО у Горлицях (Польща)


V Конгрес СФУЛО у Горлицях (Польща)

11-13 травня 2012 року у Горлицях (Польща) відбувся, черговий, V, Конгрес Світової Федерації Українських Лемківських Об'єднань (СФУЛО)
На Конгресі було прийнято Статут СФУЛО, заслухано звіт виконуючого обов'язки голови СФУЛО Івана Лаби, країн-суб'єктів Світової Федерації, а також прийнято звернення до керівництва української та польської держав щодо політико-правової оцінки депортацій 1944-1946 років, засудження акції "Вісла" на навищому державному рівні та визнання офіційного статусу для депортованих українців.

Також було обрано керівний склад СФУЛО на наступних п'ять років. Головою було обрано Софія Федину (м.Львів). Заступником голови СФУЛО по Європі - голову Об'єднання лемків у Польщі Стефана Гладика, а заступником по Америці став голова Об'єднання лемків Канади Адам Стець. Голова Організації Оборони Лемківщини Зенон Галькович (США) запропонований на посаду скарбника. Секретарем став Степан Криницький, голова Івано-Франківської обласної організації ВУТ "Лемківщина". Членом правління з питань роботи з молоддю - Юрій Марканич (РМЛТ «Бескидське земляцтво»).